Aquest estiu vaig anar una nit a un bar de Blanes a fer el "Toc" i vaig llegir el següent article:
Pla per dinamitzar el patrimoni industrial
El passat industrial forma un patrimoni molt valuós que ajuda a entendre també una part de la història de Catalunya. Perquè aquest patrimoni es revaloritzi i alhora es converteixi en un atractiu s' ha creat la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya, aplega 19 municipis que volen ordenar, preservar i donar a conèixer aquest llegat d' ua manera lúdica i atractiva, i fomentar un "turisme industrial" que pugui oferir alternatives diferents al turisme de sol i platja. Aquesta Xarxa aplega municipis ben diversos i d' àrees geogràfiques diferents, des de la modernista colònia Güell fins a la farinera de Castelló d' Empúries o el mateix Museu de la Ciència i la Tècnica de Terrassa.
Per atreure visitants i crear activitat econòmica s' ha dissenyat un pla de dinamització fins a l' any 2008 amb un pressupost d' 1,5 milions d' euros. Més que activitats de recuperació o museïtzació, el pla preveu sobretot crear accions "intangibles" com la definició de productes turístics a nivell local o la configuració d' una estratègia de comunicació global amb la finalitat de situar el país com a un referent europeu amb una marca turística molt pròpia i singular i diferenciada de les més conegudes.
Font: Revista CatTurisme
Maig/Juny nº5 2006
Després de llegir aquests i altres articles vaig tenir la tentació de endur-me la revista a casa...i així ho vaig fer!!!
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
3 comentaris:
El tema del turisme industrial dóna molt de joc. En parlarem sovint en aquesta assignatura.
Cuando se habla de Turismo industrial, me viene a la mente La Fiat, a Torino, y el imperio que ha creado alrededor de su fabrica de coches.Un ejemplo de Turismo industrial que funciona.
Tal com dius des de la XATIC es fomenta i promou el turisme industrial. La Xarxa engloba en aquests moments l'oferta de turisme industrial de 20 municipis. Si voleu més informaicó no dubteu a consultar el web www.xatic.cat.
Publica un comentari a l'entrada